Våra nyheter

Våra nyheter

Den här dahlia är en UNIK och SPECIÄLT dahlia där den behörs till den gruppen semi-kaktus och fimbriante dahlian. Clair Obscur är en rik blommande skönhet med kluvna toppar på sina mörkt plommonlila blommor som tonar ut in nästa helt vitt i topparna. en mycket effektfull färg kombo. Clair Obscur växer upp till 80-100cm högt och har många blommor ca 15cm storlek. Bra att veta är att de är väldigt bra snitblommor.


SPEKTAKULÄR halskrågsdahlian Fashion Monger med sina ca 7-10 cm enkla, vita blommor med körsbärsröda kronbladsfästen och vitt halskrås runt den gyllengula mitten. Rikblommande på höga, stadiga stjälkar, utmärkt för rabatt och stor kruka. Mycket fin och hållbar till snitt. Bra dragväxt för pollinatörer. Den här dahlian måsta alla ha i sin trädgård och kan man kan kombinera med mycket andra färger.


Denna glittrande orchidedahlian ”Destiny’s Teachers” kommer att få dig att se stjärnögda under sommaren och långt in på hösten med sina flashiga vita blommor, var och en konstnärligt fläckad med röd. En klassisk väderkvarnform med en virvelliknande skur av smala kronblad, denna läckra pärla skapar en iögonfallande kontrast mot andra blommor i trädgården, eller som en del av en blandad bukett, och slänger lite gnistan i mixen!


Lilium Aprikot Fudge Asiatisk lilja ( Lilium ) liknar en ros och är en otroligt vacker löklik perenner med ljuvligt doftande, uppåtriktade varma aprikotblommor upp till 7 cm, packad med två rader av rundade kronblad. Dessa rosliknande blommor, som blommar tidigt till mitten av sommaren, är prydda med en bukett av framstående ståndare, vilket ger ytterligare överklagande. Blommorna kontrasterar fint med det lansliknande gröna bladverket. Denna lilja är en utmärkt borderplanta som ger slående färg och kontrast.


Plantera denna nyfikna karaktär, Lily ”Mystery Dream”, och förbered dig på att fascineras av dess spännande blommor! Det är så ovanligt att de kronbladsfyllda blommorna kan jämföras med en näckros eller till och med en kronärtskocka. Med flera blommor per stjälk ger Lily ’Mystery Dream’ en fräsch höjdpunkt till ett planteringsschema med blekgröna kronblad, några ömtåliga streckade med rödbruna och några blommor med en överraskning av djuplila kronblad i mitten. Blommorna tar sin tid att öppna sig, vilket ger dig gott om möjligheter att njuta av dem i varje skede av processen.


Iris germanica Royal Satin är en sann skönhet. Den höga trädgårdsirisen har en mörkblå/lila färg och den ser vacker ut i sommarträdgården i juli – september. Den mörka färgen är också ett bra sätt att skapa kontrast till trädgårdens övriga sommarblommor. Royal Satin blir cirka 60 cm hög och måste planteras under april och maj.


Fragaria x ananassa ’White Dream’ (Pineberry)) En jordgubbe med vita bär med röda frön, som inte fåglarna hittar. Bären är söta och saftiga med en smak av ananas. ”Pine Berry” är faktiskt en av de äldsta sorterna av jordgubbar. Ursprungligen fanns vita jordgubbar i Sydamerika och röda bär fanns i Nordamerika (sk Scarlets). Spontana hybrider mellan chilenska vita jordgubbar och de nordamerikanska Scarlets producerade Fragaria ananassa, vilket är grundmaterialet för alla vanliga jordgubbssorter som vi har idag. En snabbväxande och härdig sort som ger bär i juni-juli. Skyddat läge rekommenderas, för då blir det mer bär.

Dela inlägg:

Relaterade inlägg

Sommaren kommer

Sommaren kommer! Även om det inte är vinter än så står våren och sedan sommaren snart för vår dörr. Vi

Läs mer

Prenumerera för nyheter

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Name

Följ oss på våra sociala medier för fler kampanjer !

Varukorg